Grensoverschrijdend gedrag bij NOS Sport

9 maart 2023

De NOS heeft vandaag bekend gemaakt dat ze de inventarisatie van grensoverschrijdend gedrag door een extern vertrouwenspersoon bij NOS Sport heeft afgerond en aangekondigd dat ze een organisatie- en cultuurverandering in werking zetten.

De NOS maakt net als de NPO en andere publieke omroepen onderdeel uit van het onderzoek van de commissie. De directie van de NOS heeft de onderzoekscommissie op hoofdlijnen geïnformeerd over het beeld dat de inventarisatie oplevert en over de bevindingen van het in te richten cultuuronderzoek. De OGCO heeft de NOS geïnformeerd over haar werkwijze.

We hebben al meerdere meldingen ontvangen van (oud) medewerkers van de publieke omroepen. Uiteraard behandelen we deze meldingen vertrouwelijk. Deze meldingen worden niet gedeeld met de publieke omroepen en de NPO.

We beogen met ons onderzoek en de conclusies bij te dragen aan een sociaal veilige werkomgeving bij de publieke omroepen en de NPO. We roepen daarom iedereen op zijn verhaal te doen. Blijf ons helpen door informatie te geven die je van belang acht voor het onderzoek.

Kom in contact met de commissie via het contactformulier.

Home Actueel Grensoverschrijdend gedrag bij NOS Sport