Onderzoekscommissie Gedrag en Cultuur Omroepen van start

27 februari 2023

De Onderzoekscommissie Gedrag en Cultuur Omroepen (OGCO) is van start gegaan en gaat zich inzetten om de sociale veiligheid binnen de omroepen te verbeteren. Op 28 februari zijn ook (oud-)medewerkers geïnformeerd over de commissie en wat er de komende tijd gaat gebeuren.

‘We vinden het belangrijk om iedereen die bij de omroepen werkt of heeft gewerkt met regelmaat op de hoogte te houden van de activiteiten van de commissie, maar ook om hen op te roepen om vooral informatie te delen die van belang kan zijn voor het onderzoek’, vertelt Martin van Rijn, voorzitter van de commissie.

Onderzoeksplan van de commissie

De komende tijd gaat de commissie op een zorgvuldige manier in kaart gaat brengen welke gebeurtenissen hebben plaatsgevonden rondom het programma De Wereld Draait Door (DWDD) vanuit het perspectief van alle betrokkenen. Maar ze kijkt ook naar de achterliggende werkwijze en cultuur binnen de NPO en omroepen, de invloed van de arbeidsvoorwaarden en arbeidsverhoudingen en de werking van het omroepbestel.

De commissie streeft ernaar rond de zomer met een rapport te komen, maar zorgvuldigheid is belangrijker dan snelheid. Op de achtergrond is de commissie de laatste weken druk bezig geweest met het vooronderzoek om de onderzoeksvragen en de aanpak die nodig is om deze vragen te kunnen beantwoorden te bepalen. De eerste gesprekken zijn gevoerd en er staan nog meer gesprekken gepland.

Deel informatie met commissie

Heb je als (oud-)medewerker van de landelijke publieke omroepen informatie die van belang is voor het onderzoek? Mede door jouw informatie kan de commissie bijdragen aan een sociaal veilige werkomgeving in de toekomst. Kom in contact met de commissie via het contactformulier.

Home Actueel Onderzoekscommissie Gedrag en Cultuur Omroepen van start